Balzamikový ocot

Používanie balzamikového octu má dlhoročnú tradíciu. Vyrába sa z čerstvej hroznovej šťavy, ktorá sa zahrieva tak dlho, kým nevznikne tmavý sirup. Ten sa potom preleje do dreveného suda, v ktorom je malé množstvo klasického octu s octovým zákvasom. V tomto sude dozrieva niekoľko rokov. Pritom platí, že čím dlhšie ocot zreje, tým je kvalitnejší a má výraznejšiu chuť. Používa sa výhradne pri príprave studených pokrmov, lebo varením prichádza o svoju typickú chuť. Balzamikový ocot vydrží otvorený veľmi dlhý čas.

Usporiadať podľa 
Výrobca 

Farba mahagónová, vôňa ovocná, jasne dokladujúca jeho rast v sudoch z amerického dubu, snúbiaca sa s vôňami suchých plodov orechov, hrozienok, ďatlí a fíg.
naša cena 7,10 €

img


Červený vínny ocot vyrobený z odrody Pedro Ximénez, zrenie 12 rokov, farba mahagónová, vôňa ovocná, chuť orechov, fíg a ďatlí.
naša cena 5,50 €

img

ZGJmYzMz