Balzamikový ocot

Používanie balzamikového octu má dlhoročnú tradíciu. Vyrába sa z čerstvej hroznovej šťavy, ktorá sa zahrieva tak dlho, kým nevznikne tmavý sirup. Ten sa potom preleje do dreveného suda, v ktorom je malé množstvo klasického octu s octovým zákvasom. V tomto sude dozrieva niekoľko rokov. Pritom platí, že čím dlhšie ocot zreje, tým je kvalitnejší a má výraznejšiu chuť. Používa sa výhradne pri príprave studených pokrmov, lebo varením prichádza o svoju typickú chuť. Balzamikový ocot vydrží otvorený veľmi dlhý čas.

Usporiadať podľa  

Balzamikový vínny ocot červený 0,375 l
Farba mahagónová, vôňa ovocná, jasne dokladujúca jeho rast v sudoch z amerického dubu, snúbiaca sa s vôňami suchých plodov orechov, hrozienok, ďatlí a fíg.
naša cena 5,00 €

img


Balzamikový vínny ocot červený 0,25 l
Červený vínny ocot vyrobený z odrody Pedro Ximénez, zrenie 12 rokov, farba mahagónová, vôňa ovocná, chuť orechov, fíg a ďatlí.
naša cena 2,80 €

img


Balzamikový vínny ocot červený 0,75 l
Červený vínny ocot vyrobený z odrody Pedro Ximénez, zrenie 12 rokov, farba mahagónová, vôňa ovocná, chuť orechov, fíg a ďatlí.
naša cena 6,80 €

img


Stojanček olivový olej + balzamikový ocot
  Darčekové balenie panenského oleja 0,5l a balzamikového octu 0,5l, ktoré poteší svojím dizajnom a rozmanitým využitím v kuchyni.
naša cena 10,00 €

img

YjY3ZDB